BINGE Collective: Lockdown Sessions

© Hans Peter van Veltoven || @Radio Kootwijk

LOCKDOWN SESSIONS LIVE

||” Een adembenemende voorstelling, van de eerste tot de laatste seconde” – Cecile Huijnen, 1e concertmeester Phion || ” Een indringende en humoristische voorstelling” – Deirdre Angenent, Sopraan || “Musici zonder uitzondering van eminent niveau” – Maarten Brandt, musicoloog

VAN BINGEN OP DE BANK NAAR MUZIEKTHEATER

BINGE Collective: Lockdown Sessions Live: muziek, film + theater

Tijdens de lockdown van 2020 zetten vijf klassiek geschoolde musici lethargie om in creativiteit en maakten zij de muziekfilm BINGE Collective: Lockdown Sessions. Deze film is nu onderdeel van de hybride film- + muziektheatervoorstelling Lockdown Sessions Live. In deze tragikomische vertelling delen de klassieke musici hun zoektocht naar houvast in het nieuwe normaal. Over wanhoop, strijd en overlevingsdrang, troost, saamhorigheid en de noodzaak van creativiteit.

In film en voorstelling vertolkt BINGE Collective klassieke werken en filmklassiekers van Henry Purcell tot Henri Mancini, in warme arrangementen van Bob Zimmerman en eigenzinnige bewerkingen van Hugo Bouma.

De uiteenlopende talenten van de musici worden volop benut : gevarieerde vocale bezetting, viool en piano zorgen voor een luisterrijk theaterconcert.

DE FILM

BINGE Collective: Lockdown Sessions is een tragikomische film in een regie van Ruut van der Beele. Een zoektocht naar houvast in een surrealistische werkelijkheid, over de impact van de lockdown op de musici van BINGE Collective, op hun onderlinge relaties en tegelijkertijd op de positie van kunst & cultuur. BINGE Collective brengt klassieke (film)muziek in heldere (beeld)taal waarmee het collectief de schoonheid, kracht en toegankelijkheid van klassieke muziek wil onderstrepen. Van aria tot soundtrack, met een eigenzinnig en hedendaags randje.

DE VOORSTELLING

Lockdown Sessions Live: een samensmelting van film, muziek, theater en locatie.

Tijdens deze live performance geven de vijf musici van BINGE Collective een uniek inkijkje in hun belevingswereld en creatieve maakproces. Dit doen zij aan de hand van persoonlijke anekdotes en eigen muzikale favorieten.

De eindregie van deze voorstelling is in handen van Linda Zijl.

Lockdown Sessions Live ging in augustus 2021 in première @Radio Kootwijk

TEAM

Ruut van der Beele – regie
Pepijn Robben – camera
Madelon Prinsen – visagie
Dion Vincken – mystery guest

De film BINGE Collective: Lockdown Sessions & Lockdown Sessions Live@Radio Kootwijk 2021 werden mogelijk gemaakt door:

Cultuurmakersfonds #doemeemetjeaow
Schakel025: Stroomversneller
Radio Kootwijk/Staatsbosbeheer
Fonds Podiumkunsten

Peter George d’Angelino TapArnhemse MontessorischoolClubsport NijmegenConcertgebouw AmsterdamDa CapoDog Company Steve & YveHeirloom Venues of Utrecht: PaushuizeMailmen Studio’sRadio KootwijkRiggeling Transport DuivenSweet Sugar Hill Arnhem

Lockdown Sessions Live @Radio Kootwijk is tot stand gekomen in samenwerking met Radio Kootwijk/Staatsbosbeheer en mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.