BINGE Collective: Lockdown Sessions

© Hans Peter van Veltoven || @Radio Kootwijk

24 & 25 Augustus 2021 mocht BINGE Collective eindelijk in première gaan, in debuut @Radio Kootwijk met Lockdown Sessions Live. Een bijzonder moment, voor publiek en makers. ||” Een adembenemende voorstelling, van de eerste tot de laatste seconde” – Cecile Huijnen, 1e concertmeester Phion || ” Een indringende en humoristische voorstelling” – Deirdre Angenent, Sopraan || “Musici zonder uitzondering van eminent niveau” – Maarten Brandt, musicoloog || Lees de volledige reviews hier.

VAN BINGEN OP DE BANK NAAR PREMIÈRE IN RADIO KOOTWIJK

BINGE Collective @Radio Kootwijk: een exclusief muziek/film/theaterevenement

Tijdens de lockdown van 2020 zetten vijf klassiek geschoolde musici lethargie om in creativiteit en maken de tragikomische muziekfilm BINGE Collective: Lockdown Sessions. Op 24 en 25 augustus 2021 vindt de première van deze film plaats tijdens de Lockdown Sessions Live @Radio Kootwijk: film, live muziek en theater-in-een.  

DE FILM

BINGE Collective: Lockdown Sessions is een tragikomische film in een regie van Ruut van der Beele. Een zoektocht naar houvast in een surrealistische werkelijkheid, over de impact van de lockdown op de musici van BINGE Collective, op hun onderlinge relaties en tegelijkertijd op de positie van kunst & cultuur. BINGE Collective brengt klassieke (film)muziek in heldere (beeld)taal waarmee het collectief de schoonheid, kracht en toegankelijkheid van klassieke muziek wil onderstrepen. Van aria tot soundtrack, met een eigenzinnig en hedendaags randje.

DE VOORSTELLING

Lockdown Sessions Live @Radio Kootwijk  De film gaat in première als onderdeel van de hybride voorstelling Lockdown Sessions Live, waarin film, muziek, theater, natuur en architectuur samensmelten onder de zendmast van het monumentale Radio Kootwijk. Hier geven de vijf musici van BINGE Collective aan de hand van persoonlijke anekdotes en hun eigen muzikale favorieten een uniek inkijkje in hun belevingswereld en creatieve maakproces. De eindregie van deze voorstelling is in handen van Linda Zijl.

TEAM

Ruut van der Beele – regie
Pepijn Robben – camera
Madelon Prinsen – visagie
Dion Vincken – mystery guest

BINGE Collective: Lockdown Sessions is mogelijk gemaakt door:

Cultuurmakersfonds #doemeemetjeaow
Schakel025: Stroomversneller

Peter George d’Angelino TapArnhemse MontessorischoolClubsport NijmegenConcertgebouw AmsterdamDa CapoDog Company Steve & YveHeirloom Venues of Utrecht: PaushuizeMailmen Studio’sRadio KootwijkRiggeling Transport DuivenSweet Sugar Hill Arnhem

Lockdown Sessions Live @Radio Kootwijk is tot stand gekomen in samenwerking met Radio Kootwijk/Staatsbosbeheer en mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.